Vad kostar en brudbukett?

Den kostar så mycket som bruden vill lägga på den, skulle vi säga. Under somrarna har vi bröllop varje helg. En del gifter sig med en vanlig bukett, en del vill ha ett mer avancerat floristiskt arbete som en droppformad bukett till exempel, en del vill bara ha lösa blommor och så vidare. Det finns inga måsten.

Är inte brudbuketter dyrare än vanliga buketter?

Oftast, jo. Men det blir inte dyrare bara för att man säger att det ska vara en brudbukett. En florist som tänker på brudbukett tänker på blommor som tagits om hand i dagar för att vara i det rätta utslagna stadiet just under er dag. En välarbetad och fin undersida av buketten, lindade stjälkar eller handtag med band. Ni hör ju, det är klart att det kostar mer än en vanlig fredagsbukett. Men man måste inte ha allt detta. Så det blir förstås inte dyrare bara för att man säger brudbukett. Det blir så dyrt, eller så billigt, som du själv vill.

Okej, jag fattar. Men vad kostar en brudbukett, om du måste svara?

Om vi låtsas att man inte kan gifta sig med bara en blomma. Att det känns viktigt för dig med en brudbukett men inte så viktigt att du vill lägga ner mycket tid och pengar på det så tycker vi att du kan börja budgetera från 450kr, då får du en rundbunden luftig bukett som syns men som inte är för stor.

En väl genomarbetad bukett, rundbunden kompakt eller vild form med lindade stjälkar av finare band och fint emballerat bör du börja budgetera från 700 kronor.

Vi har gjort brudbuketter för 195 kronor och för några tusenlappar. Det viktiga är att du blir nöjd och att vi levererar ett väl utfört floristiskt hantverk.

Mer avancerade floristiska arbeten kostar mer.

T.ex. en luftig droppformad bukett i hållare kostar från ca 1200kr medans en Engelsk klase, som kräver långt mer tekniskt arbete kostar från 2900kr.

Vill du ha särskilda blomsorter så får du vara beredd på att det kan komma att kosta mer. Ifall det inte är rätt i säsong eller bara överlag dyra blommor till exempel. Men givetvis så hjälper vi er genom att planera så ekonomiskt som möjligt.

Några tips att tänka på kring brudbukett och bröllop?

Tänk på att filter på Instagram gör att färger på blommor får en helt annan ton än vad de har i verkligheten. Haka heller inte upp dig på specifika sorter. Det är inte säkert att det är säsong, eller en bra tid på säsongen, för just den sorten till ditt bröllop. Det kanske också är en sort som till exempel inte tål höga temperaturer särskilt bra, och så vidare. Vi vet detta förstås och föreslår alternativ men det är bättre att fokusera på färger, former och känsla i buketten än att trycka in en massa olika godis som man gillar. Ta gärna med bilder och visa, på så sätt kan vi veta att vi förstår varandra då olika stiltermer inte alltid betyder samma för alla.

Inför

Bröllopsmöte

Du kan bara komma förbi butiken om du har lite funderingar kring bröllop. Om du behöver mer tid än vad vi kan svara på medans vi jobbar så kan vi boka ett trettio till fyrtiofem minuters möte. Det kostar 450 spänn, en kostnad som vi sedan drar av från den totala kostnaden för brudbukett och så vidare. Så mötet kostar ingenting om vi får hjälpa er med att skapa blomstermagi på er dag. För större bröllop tar vi handpenning 20 dagar före och resterande betalas vid hämtning/lämning.

Priser

 • Corsage, sitter på brudgummens vänstra kavajslag och kostar från 195kr. Vi kan fästa corsagen med nål eller med magneter om man är rädd om tyget.
 • Bordsdekorationer från 195kr.
 • Bordsdekoration per meter i stickmassa från 650kr. Vi har bl.a. stickmassa fri från plaster som bryts ned till stenmjöl vid kompostering.

Handbundna buketter

 • Rundbunden luftig bukett från ca 450kr.
 • Rundbunden kompakt eller vild form från ca 700kr.

Buketter i hållare:

 • Rund luftig från ca 750kr
 • Rund kompakt från ca 1200kr
 • Droppformad luftig från ca 1200kr
 • Droppformad kompakt från ca 1500kr
 • Engelsk droppe från ca 2900kr
 • Tärn- & näbbukett; det beror på storlek, eventuellt pynt och brudbuketten.

Låter det dyrt? Eller vill du ha något alldeles extra? Vi löser det också, här har vi bara riktat oss till flertalet. Du kan dra av eller lägga till på summan för dekorationerna om du tror att du vill ha det mer sparsmakat eller extravagant.

Under bröllopet

Kör ni ut blommorna?

Oftast hämtar någon vän eller familjemedlem upp blommorna på morgonen. Vi vet sen innan hur er dag ska se ut och packar blommorna med det i åtanke. Vi kan också lösa så att ni kan transportera buketten mellan t.ex. vigselplats och festlokal.

Ska vi köra ut och arrangera blommor på plats så kostar det 600kr timmen plus 35kr milen om vi inte kommit överens om annat. Om vi behöver ta in en florist extra för att täcka upp i butiken eller på bröllopet så debiterar vi för minst 3 timmar.

Det går att få blommorna utkörda med taxi också, vår vanliga budrutt kan inte vara så exakt som bröllop kräver så det går bara att buda ut med expressbud. Det brukar kosta några hundra men är förstås beroende av avstånd.

Det går också att hämta brudbuketten dagen innan, desto svalare man kan hålla den desto bättre men vi ger er råd och skickar med det ni behöver för att det ska gå bra.